Satıcı Dili ve Edebiyatı 2


Bir insan neden yaşar ki? Gururu , onuru , sevdikleri için. İnsanı en mutlu edenlerden bir tanesi değil midir iki sevdiği arkadaşının ya da akrabasıyla arkadaşının ya da sevdiği insanla arkadaşının tanışması , kaynaşması. Ama bu yazının anafikri şudur ki bu haz alma düşüncesi her zaman hazla sonuçlanmaz ve dost sandığınız insanlar tarafından arkanızdan hançerlenebilirsiniz ve bu yaranın iz bırakmadığı görülmemiştir.


Ben bu noktada bir hikaye anlatmak istiyorum. Bu hikayenin gerçekte yaşanıp yaşanmadığını beyan etmeyeceğim. Bilen zaten biliyor.
Zamanın birinde Kocaeli üniversitesinde okuyan çok sıkı dostlar varmış. Birbirlerine canlarını verme potansiyeli olan bu genç delikanlılar gözlerini budaktan sakınmazlarmış. Bu arkadaşlardan Anadolu’nun bağrından kopup gelmişliğiyle tanınan ve arkadaş grubunda herkesin gözü kapalı arkasını döndüğü fiziksel görünüm olarak mısırı andıran bir tanesi varmış. Hikaye bu ya bir gün arkadaş grubundan uzun boyluluğuyla bilinen the big bang theory’deki Sheldon’a benzeyen olanı fakültede bir kızla tanışmış. Bu alımlı ve güzel bayandan inceden inceye hoşlanan bu genç fakülte kantininde çalışan mısıra benzeyen arkadaşına bu genç hanım kantine geldiğinde ona benden kahve ısmarla ve para alma demiş. Fakat anlaşılmaz şekilde ve ısrarla bu kahveyi ısmarlamayıp arkadaşının saadetine mani olan mısır sheldon’ın sinirlerini her geçen gün germiş. Arkadaş grubunda duygusallığıyla bilinen ve aslan max’a benzeyen olanı ve dijital ortamlardaki yeteneğiyle bilinen dış görünüm olarak barcelona’lı iniesta’ya benzeyen kişilerde durumu kavrayamamışlar. Günler günleri haftalar haftaları aylar ayları kuyruğunu kovalayn bir kedi gibi kovalamış. Günün birinde facebook’ta vakit geçiren Sheldon fakültede gördüğü genç hanımın mısıra benzeyen alçak arkadaşı tarafından facebooktan eklendiğini ve üstüne üstlük birde utanmadan dürtüldüğünü görmüş. İçindeki acı kendisine büyük gelen ve defalarca intiharın eşiğinden dönen sheldon kızla olan geleceğinide kafasında bitirmiştir. Çünkü diğer arkadaşlarının da hem fikir olduğu gibi artık bu kız mundar olmuş. Atsan atılmaz satsan satılmaz üstü başı mısır kokan lanet zıkkım bir hal almıştır bu durum. Tek gecede en az 7 sene yaşlanmış sheldon. Odası 7 uyurlar mağarası diye İzmit’e gelen turistler tarafından ziyaret edilmeye başlanmış. Her şeye rağmen pişkin pişkin ortalıkta gezinmiş mısır suratlı mısır yürekli mısır bilekli bu utanmaz adam ne yazık ki.
Benim size tavsiyem dostum dediğiniz insanları iki kere gözden geçirin. Sonra arkadan yenilen hançerleri çıkarmak çok can yakıyor. Özellikle dostum dediğiniz insan uşaklıysa , mısıra benziyorsa , ismi lazım değil ama isminin eğer baş harfi “İ” ise dikkatli olmak ve gözleri açık tutmak gerekir.
Maalesef günümüzde etrafımız facebooktan elalemi dürtmek için yılanca pusuda bekleyen insanlarla dolu. Bunlara karşı birlik olup daha temiz ve el değmemiş facebook profilleri için elimizi taşın altına sokmalıyız. Saygılar…
İmza: sheldona benzeyen madur ama bir okadar da marur mısırzede genç….

2 Response to "Satıcı Dili ve Edebiyatı 2"

  1. Erhan 14 Mayıs 2009 15:59
    "dış görünüm olarak barcelona’lı iniesta’ya benzeyen" olarak diyorum ki, bu mısır koçanına benzeyen arkadaş, Anadolu mozaik de o'nun bu mozaiğin neresinden geldiği belli olmayan bu arkadaş sheldon'a benzeyen arkadaşımızın ciddi düşümdüğü, herkesin iyi şeyler düşündüğü bu kızı facebook'ta resmen dürtmüş, mundar etmiştir. Yazık beee yazıkkkk...
  2. Adsız 14 Mayıs 2009 16:09
    ya bi arkadaş bi arkadaşa bunu nasıl yapabilir yaa... resmen sheldon sırtından hançerlenmiş.... yazıklar olsun...

Yorum Gönder