TRANSFER BORSASI 2


Gelen yoğun istekler üzerine nebusamimiyet ekibi olarak transfer haberlerini araştırmaya son hızla devam ediyoruz. Geçtiğimiz yılın bomba ekibi Saplar SK kadrosundaki oyuncuları kaçırmamak için elinden geleni yaparak iç transferi kayıpsız kapatmaya çalışıyor fakat Türkiye’nin ve Dünya’nın önde gelen kulüplerinin bu oyuncuların peşini bırakmaya hiç niyeti yok.Son aldığımız duyumlara göre Etkili sol ayağı kadar beyaz saçlarıyla da sezona damgasını vuran Kadir Yılmaz ilerleyen yaşından ötürü önümüzdeki sezon takımda yer bulamama ihtimalinden ötürü huzursuz. Saplar SK altyapısından yetişen yetenekli gençler Kadir’in takımdaki yerini sıkıntıya sokmakta. Yönetimin Kadir’e götürdüğü pakette ise jübilenin yanı sıra altyapı sorumluluğu var. Takımın süper solağı Kadir ise yaptığı açıklamada “bir sene daha futbol oynamak istiyorum kendimi iyi hissediyorum tecrübemle yeni takımıma fayda sağlamak istiyorum” dedi. Ayrıca Kadir’e Katar’dan ve Birleşik Arap emirliklerinden astronomik transfer teklifleri olduğu son aldığımız duyumlar arasında. Kadir’in ise gönlünün Yunanistan’ın Panianios takımından yana olduğu orda Tümer Metin’le takım arkadaşı olmak istediği aldığımız haberler arasında.
Takımın artist hücuma dönük ortasaha oyuncusu Gürkan Merttürk’e yönetimden akıl almaz ceza!!! Maçlardan önceki gecelerde katıldığı operasyonlar yüzünden bütün sene taraftarlara saç baş yoldurmuştu. Özellikle operasyonlarından sonraki maçlarda girdiği pozisyonlar topların hep direği yalaması(!) , uzun topları göğsünde yumuşatması (!) , Gürkan’ın sık sık savunmanın arkasına sarkması ve araya kaçması (!) taraftarların en çok şikayetçi olduğu noktalardı. Ümit Davala’dan sonra futbolla beraber müziği yürüten tek kişi olan Gürkan yaptığı açıklamada “Bende Ümit abi gibi Jübile yaptıktan sonra arabesk ve fantezi dalında kaset yapıp kral t.v. video müzik ödüllerine aday olmak istiyorum” dedi. Oynadığı futbol kadar maç öncesi maç sonrası ve maç esnasında çektiği uzun havalarla da etkili olan Gürkan ilerde çok yalnız kaldığından dolayı şikayetçi. Son basın toplantısında ilerde tek oynamaktansa en azından gitarımla beraber çift forvet oynasam daha verimli olurum dedi.
Hakkında çıkan tiki söylentilerinden dolayı transfer gündeminde bomba etkisi yaratan Tuğçe Yılmaz Bu söylentiyi çıkaranları ortaya çıkarmanın peşinde. Eğer bu dedikoduyu çıkaranları yakalarsam bisikletimin zincirini onlara tamir ettireceğim diyen Tuğçe “Ne kadar da varlık bir insanda olsam asla tiki değilim” dedi. Fotoğrafa olan merakından dolayı geçtiğimiz sene Kocaeli gazetesinin spor fotoğrafçılığına getirilen Tuğçe hep kendi fotoğraflarını çektiği için geçtiğimiz günlerde işinden kovulmuştu. Pikniklerde bu fotoğraf merakını gidermeye çalışan Tuğçe kilise yokuşlarında arkadaşlarını satmak konusunda da ana haber bültenlerine konu olabilecek kadar yetenekli. Sporu günahı kadar sevmeyen Tuğçe’ye başarılarının devamını diliyoruz.
Ortasaha da Mücadeleci oyuncu sıkıntısı bütün dünyada hissedilmekte. Bu eksiklik soyadından dolayı gözleri Deniz Emek’e çevirdi. Bilica’yı Fenerbahçe’ye kaptıran Sivasspor Deniz’i transfer etmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Deniz’in maç günlerinde sınavı bile olsa umursamadan maça çıkabilme potansiyeli Sivasspor’u bu transfer konusunda en çok heveslendiren nokta. Yalnız Deniz’in sürekli boynunda fotoğraf makinesiyle gezmesi hızlı koşmasını etkileyeceği için Sivasspor transferden vazgeçebilir. Emekçi Deniz kızı yaptığı açıklamada “ben o makineyi on yüzbin milyara aldım ayrılırsam yürütenler olabilir topun peşinde koşacağım diye makine kaptıramam babam kızar” dedi.
Saplar Sk’nın sağbeki ama ideolojik duruş olarak karakteri sağ açık olan İsmail Uysal ise önümüzdeki sene Arap ülkelerinde futbol oynamanın peşinde. Yakın çevresine orda futbol oynarsam hac ve umre ziyaretleri benim için çok kolay olur diyen İsmail önce din sonra futbol hayat felsefesini sonuna kadar yürüteceğini bir kez daha ispatladı. Ayrıca İsmail’in dolandırıcı babasının bütün takıma beyaz eşya satarak borçlandırdığı ve bu yüzden İsmail’in bütün takımla arasının açıldığı aldığımız duyumlar arasında. Arkadaşlarını sadece senet günlerinde arayan İsmail 3 5 ay içerisinde kulüp kasasını da ele geçirmeye doğru ilerliyor. Borçlarını tahsil ederken gerek sağ ayağını gerekse sol ayağını çok iyi kullanan İsmail transfer borsasına saçma sapan bir konuda düşmüş oldu.
Bu arada ben bu yazıları yazarken NTV sporu izlemeye devam ediyorum yayın kesildi ve flaş haber girdi. Sanırım Kaka ve Ronaldo’yu kadrosuna katan Real Madrid şimdide beni transfer etmeye çalışıyormuş. Çünkü sürekli maç ayarlamakta sorun yaşıyorlarmış. Neyse yazıyı bitirip koşarak menajerimin yanına gidiyorum.
Sezer BAYRAM
(Saplar SK: menajer – gole dönük defans oyuncusu - yakışıklı)