kıl dönmesi


Kulağa daha erkeksi gelen bir hastalık yoktur heralde.. Zira bu illet bir erkek hastalığıdır. Küçüklüğümden beri bende hep böyle bir "efsane geri döndü" intibası bırakmıştır. Ama büyüdükçe bu hastalığa yakalananlarda dikkatimi çektiki pekte öyle bir efsane durumu yok. Belli bir düşünceyle vücutta baş gösteren bir kıl ve sonrasında onun fikir değiştirmesinden ibaret bir olay. Asi , anarşist , hedefini şaşırmış bir kıl. Yafta yapıştırılası traji komik bir olay.
Tıp dünyası derki ; "Kıl dönmesi, kılların kuyruk sokumu ve nadiren göbekte cilt altına geçip yara, abse ve fistül oluşturmasıdır.
Sert büro koltuklarında ve bilgisayar başında, özellikle kaykılık pozisyonda uzun süre oturanlarda veya uzun süre jip sürenlerde veya uzun süre otobüs yolculukları yapanlarda daha sık olur. Kıl dönmesi 16 ila 30 yaş arası kıllı ve gürbüz, genç erkeklerde, nadiren de genç bayanlarda oluşur. Oluş şekline gelince; kıllar yılan derisindeki gibi yivli veya pullu olup, dar ve sıkışık veya sürtünmeli ortamlarda kıpırdandıkça tek yönde ilerler."
Kulağa sıkıntılı geldiği kesin en azından benim yazmak için seçtiğim bu konu kadar sıkıntılı yazdıkça farketmek de bir okadar sıkıntılı. Ya da benmi sıkıntılı bir dönemdeyim bilemiycem.
Muhtemelen insanda iğrenç oluşum intibası bırakıyordur. Dengesiz bedenimin dengesiz sonuçlarından biri yani nasıl olurda bir kıl çıkması gereken yerden çıkamaz ve içeri doğru 30 santim uzayarak halka şeklini alır? Onun halka şeklini alması kadar kolay şekilde akıl almayabilir inanılanlar hepimizi bu dönek homoseksüel kıldan korusun. Elalemin doktoruna oramızı buramızı elletmesin...

1 Response to "kıl dönmesi"

  1. denizEMEK 9 Nisan 2009 04:21
    aaaa niye öyle diyosun, ben geçen yıl kıl dönmesinden ameliyat oldum:) erkek-kadın bilmiyo o kıl,dönüyoda dönüyo. uzun yıllar bilgisayar başında oturanların ameliyattan sonra uzun yıllar o bilgisayarın başına oturamadıkları tiksinç bi hastalık bu ya...:)

Yorum Gönder